Blog

Μυστική συνταγή: Nοσοκομειακή περίθαλψη

Μυστική συνταγή: Nοσοκομειακή περίθαλψη

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Κάθε φορά που σκέφτεσαι να αποφασίσεις επιτέλους να συνάψεις ένα πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης, ένα ερώτημα που γεννάταιείναι πώς θα βρεις τα  κριτήρια εκείνα που θα σε οδηγήσουν στην σωστή επιλογή.

Η σκέψη ότι σε κάθε πρόγραμμα υπάρχουν διάφορες άγνωστες παγίδες , τα λεγόμενα ‘’ψιλά γράμματα’’ ,λειτουργεί τόσο αποτρεπτικά με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς να αναβάλουμε την απόφασή μας για αργότερα και να παραμείνουμε ‘’ασφαλείς ‘’. Πόσο πολύ όμως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η σκέψη αυτή;

Με τα νέα δεδομένα τα οποία είναι υποχρεωμένος ο κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να ακολουθεί , η αντίληψη περί ‘ψιλών γραμμάτων’ θα πρέπει να διαγραφεί δια παντός από το λεξιλόγιό μας  . Με τις νέες διαδικασίες ,τις οποίες όλοι εμείς οι διαμεσολαβητές ακολουθούμε πιστά , γίνονται κατανοητές όλες οι δυσνόητες έννοιες.

Η σωστή χρήση των εργαλείων που μας παρέχουν οι ασφαλιστικές εταιρείεςόπως σωστή συμπλήρωση ερωτηματολογίων υγείας, τα οποία είναι σημαντικά για την ανάληψη του κινδύνου, καθώς και η τήρηση των διαδικασιών που προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν σαν αποτέλεσμα να προστατεύεται ο ασφαλισμένος και να είναι πάντα ασφαλής κι ενήμερος μπροστά σε οποιονδήποτε κίνδυνο εμφανιστεί.

Αρχικά γίνεται πλήρη και καταγεγραμμένη Ανάλυση Αναγκών. Κατόπιν γίνεται επεξήγηση πλεονεκτημάτων, ιδιαιτεροτήτων και ασφαλισμένων κινδύνων που καλύπτουν τα ασφαλιστικά προγράμματα.Παραδίδουμε στον υποψήφιο πελάτη όλα τα απαραίτητα ενημερωτικάέντυπα τα οποία συνοδεύουν τα ασφαλιστικά προϊόντα με αποτέλεσμα να έχετε τη δυνατότητα με ευκολία να δείτε τί καλύπτεται και τί εξαιρείται σε κάθε πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σας παρέχουμε έναν συγκριτικό πίνακα με προγράμματα διαφόρων ασφαλιστικών εταιρειών. Στην περίπτωση όμως όπου ο πίνακας καλύψεων είναι ίδιος ποιο θα είναι το κριτήριο με το οποίο θα πρέπει να επιλέξουμε? Το ασφάλιστρο ή μήπως το ένστικτό μας? Μάλλον κανένα από τα δυο... Ακολουθούμε πάντα τις διαδικασίες εκείνες για να σας εξηγήσουμε ότι πίσω από κάθε κάλυψη υπάρχει μια ανάλυση όρου .

Εξηγούμε ποιες είναι  οι εξαιρέσεις κάθε προγράμματος και από πότε ξεκινάει να σας καλύπτει τις παθήσεις  εκείνες οι οποίες εμπίπτουν σε χρονικές αναμονές. Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να σας γνωρίσει καλύτερα , η ασφαλιστική εταιρεία που επιλέξατε, θα χρειαστεί να περιμένετε ένα εύλογο διάστημα για να αποζημιώσουν συγκεκριμένες παθήσεις. Μπορεί να ακούγεται σύνθετο αλλά με τη σωστή καθοδήγησή μας ,όλη αυτή η διαδικασία μοιάζει πολύ πολύ εύκολη.

Σε έναν μικρό πίνακα αναγράφουμε πότε ολοκληρώνονται οι χρονικές αναμονές, για όσες καλύψεις εμπίπτουν σε αυτές και είστε ενήμερος χωρίς να χρειάζεται να νιώθετε ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας είναι πιο πολύπλοκο κι από τη λύση του γρίφου της Σφίγγας.

Σχεδόν παρόμοια είναι και η διαδικασία που ακολουθείται σχετικά με την ανάλυση των εξαιρέσεων. Μπορεί να έχουμε δυο προγράμματα με ίδιο πίνακα καλύψεων αλλά σίγουρα δεν θα είναι ίδιες οι εξαιρέσεις. Με απλά λόγια σας εξηγούμε τις εξαιρέσεις κάθε προγράμματος  κι έτσι απλά αποκλείουμε την πιθανότητα  να υπάρξει κάποια δυσάρεστη έκπληξη μελλοντικά , ειδικά σε περίπτωση αποζημίωσης όπου και θα χρειαζόταν να εκταμιεύσετε οποιοδήποτε ποσό.

Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει κάθε διαμεσολαβητής να σας γνωρίσει είναι τον πίνακα ιατρικών αμοιβών που καλύπτει κάθε πρόγραμμα. Δώστε σε αυτό το σημείο μεγάλη προσοχή. Μπορεί να έχουμε ένα πρόγραμμα που να μας καλύπτει 100% αλλά στην περίπτωση κάποιου μεγάλου χειρουργείου να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση και να αντιμετωπίσουμε άρνηση από γιατρούς της επιλογής μας να αμειφθούν με το ποσό που έχει προβλέψει η ασφαλιστική και να χρειαστεί στην ώρα της κρίσης να  ψάχνουμε να μας χειρουργήσει κάποιος άλλος ιατρός ο οποίος να δέχεται την αμοιβή ή ακόμη χειρότερα προκειμένου να μείνουμε στον ιατρό της επιλογής μας , να χρειαστεί να εκταμιεύσουμε επιπλέον ποσό για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επέμβαση.

Όλα αυτά τα σημεία είναι ζωτικής σημασίας και για αυτόν το λόγο θα πρέπει να εμπιστευόμαστε έναν έμπειρο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή , γνώστη της ασφαλιστικής επιστήμης και των προϊόντων που διατίθενται στην ασφαλιστική αγορά ο οποίος και θα είναι εκεί πάντα δίπλα μας για να εκμηδενίσει οποιαδήποτε πιθανότητα μπορεί να μας ζημιώσει οικονομικά και ηθικά σε περίπτωση επέλευσης κρίσης.

Μπορούμε να σας εγγυηθούμε για όλα τα παραπάνω αποτελώντας το σωστό στρατηγικό συνεργάτη σας.

Επιοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Royal Insurance

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά από το 1978, ενώ το 2000 ξεκίνησε η συνεργασία με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού, όπου και μετετράπη σε ένα πλήρες εκσυγχρονισμένο ασφαλιστικό πρακτορείο το οποίο προσφέρει λύσεις στις ανάγκες των πελατών του.

©2022. Alexinsure. All Rights Reserved. Designed by Gerasimos Tzamarelos.

Search