«Το κόστος της ασφάλισης είναι ελάχιστο, σε σχέση με το ρίσκο που καλύπτει. Ειδικά, εν μέσω κρίσης που τα περιθώρια δεν επιτρέπουν κάλυψη ζημιάς σε κάθε περίπτωση. Σήμερα, η ασφάλιση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ!».«Το κόστος της ασφάλισης είναι ελάχιστο, σε σχέση με το ρίσκο που καλύπτει. Ειδικά, εν μέσω κρίσης που τα περιθώρια δεν επιτρέπουν κάλυψη ζημιάς σε κάθε περίπτωση. Σήμερα, η ασφάλιση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ!».

ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Τα ιατρικά έξοδα αυξάνονται γρηγορότερα από τα έξοδα κάθε άλλης υπηρεσίας. Σκαρφαλώνουν σε τιμές που υπερβαίνουν όχι μόνο αυτές του πληθωρισμού και την υποτίμηση του δολαρίου αλλά και της ίδιας της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα καταναλώνουν ένα ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο από το προσωπικό και εθνικό εισόδημα.

του Γεώργιου Αρ. Αλεξόπουλου

Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά: ένα ρητό που ισχύει πάντοτε για τους ασφαλιστές. Και τώρα περισσότερο από ποτέ - χάρη στην επιστημονική πρόοδο και το εξελισσόμενο κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον - οι ασφαλιστές πρέπει να γνωρίζουν τις αλλαγές που επιφέρουν νέους κινδύνους.Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά: ένα ρητό που ισχύει πάντοτε για τους ασφαλιστές. Και τώρα περισσότερο από ποτέ - χάρη στην επιστημονική πρόοδο και το εξελισσόμενο κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον - οι ασφαλιστές πρέπει να γνωρίζουν τις αλλαγές που επιφέρουν νέους κινδύνους.

Πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, η αγορά της αποκλειστικής αντιτρομοκρατικής ασφάλισης ήταν περιορισμένη στην παροχή λύσεων για ιδιοκτήτες ακινήτων και έμπορους/επενδυτές σε χώρες με αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατίας. Συνηθισμένοι πελάτες ήταν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο (η ιδιωτική αγορά παρέχει εναλλακτική λύση στο Pool Re), την Κολομβία, τη Σρι Λάνκα και την Αλγερία, και κυρίως απευθύνονταν στη Lloyd's και την AIG για κάλυψη.

''Το να σε εμπιστεύονται είναι μεγαλύτερο κοπλιμέντο από το να σε αγαπούν''''Το να σε εμπιστεύονται είναι μεγαλύτερο κοπλιμέντο από το να σε αγαπούν''  George McDonald       Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι τα ήθη και οι ηθικές αξίες της κοινωνίας μας χειροτερεύουν ραγδαία. ’λλοι βλέπουν θετικά σημάδια και ενοχλητικά σημάδια, αλλά αισθάνονται αισιόδοξοι. Μολονότι, υπάρχει αρκετός χώρος προς αντιπαράθεση των διαφόρων σκέψεων στο συγκεκριμένο ζήτημα, οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν στη σπουδαιότητα της διατήρησης ενός υψηλού ηθικού επιπέδου στη κοινωνία, που θα της επιτρέψει να επιβιώσει και να ακμάσει.. Προσωπικά πιστεύω πως ακόμη πιο σημαντικό αλλά και πιο δύσκολο είναι να διατηρήσεις ένα υψηλό ηθικό επίπεδο στην ασφαλιστική βιομηχανία. Ποιο είναι όμως αυτό το γεγονός που καθιστά  τόσο σημαντική την επίτευξη υψηλού ηθικού επιπέδου στις ασφαλιστικές συναλλαγές  Μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής βιομηχανίας συνδυάζονται στη δημιουργία αυτής της ανάγκης.